Join Today
Enjoy an ad free experience by logging in. Not a member yet? Register.
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default How to get windows 3.1 on s60v5

    BELIEVE IT OR NOT, YOU REALLY 100% CAN GET WINDOWS 3.1 RUNNUNG ON S60V5!!

    Yes, It's true! How many times have you gone to another website that told you that you can get windows running on a s60v5? I bet you went on a handful of websites like this, tried to get windows running on your mobile and ended up crying.
    Firstly, I wouldn't recommend you getting windows 3.1 on your s60v5, because the cursor moves slowly, and is hard to control, and secondly, there is no keyboard, and if you have a phone like Sony Ericsson Vivaz Pro, or the Nokia N97, there isn't any right click button anyway.
    But still, if you want to do this to wow your friends, or just for the sake of it, then go ahead.
    But one question- How comes the way I did it works, and other website's don't? The answer is quite simple. Just like a rumour, a website gets the info it displays from another site, so whether the info is wrong, the website developers don't care. I've got brains, website's don't. (dailymobile still rocks though)
    I've invented my own way of getting windows on your phone, and thanks to me, you guys with s60v5 phones can do it too. BTW, This is not risky. you see other websites on the web that say "try this at your own risk". This is false (but just to make sure, if anything major goes wrong to your nokia, just dial *#7370#, other phones, soz)

    So- lets get started. You first need to grab hold of x-plore for symbian. This is attached at the bottom. just download it to your phone and install it. next, you need to download win3.1 files.zip. This is the archive that contains dosbox dependencies and the dos emulator, dosbox, which is used to run windows 3.1. Download it to your phone and extract all the to a seprate folder, preferably E/others/.
    Now, go to the folder you fut the files in. Open "Data" and mark premapper.txt and dosbox.conf, and move them both to C/Data/. Then, go back to the folder and this time, open dosbox, where you should see dosbox.sis/sisx. Install it, But don't run it. Go back to E/, and click on menu, file then make dir. Name the folder "dos". Go to where you extracted the files and highlight dosbox, and dosbox dependencies, and move them to E/dos/. Finally, go back to the files where you should see "windows 3.1 data". open it and you should see a few more files and folders. Don't worry about the files, the three folders, WINDOWS, DOS and CALMIRA should be marked and moved to E/Data. AND...you're done.
    Just run dosbox and windows 3.1 should run perfectly.
    I hope you learn't a new thing form this article, and please reply and tell me what you think of this.
    ps- i could benefit from pictures and/or videos. if you could, email them to me at abd5530@hotmail.co.uk, including ref no- 3378472.
    Thank you for reading.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    507
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    1

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5


  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    586
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    i want windows mobile os

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    honestly this way does not work. The dosbox configuration file is edited for s60v3. This is edited by myself for s60v5. Besides you need dosbox dependencies. This has dosbox dependencies. The link doesn't.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    Quote Originally Posted by lildic
    i want windows mobile os
    this is for windows 3.1, the computer os.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    2
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    The Winfile.zip archive is corrupt.

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    1
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    The file is curropted pls upload new one.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    File is corrupt but winrar repaired it for me!
    Thanks a lot, i searched for a month to make dosbox start on my vivaz pro...
    And it works!
    Now i have to find how to calibrate the mouse because it's not in front of my finger but it's already great!

  9. #9
    Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    91
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: How to get windows 3.1 on s60v5

    Why put Windows on a symbian device? thats f*cking up your phone
    If you wan't windows then go buy a windows phone ^^


 

Similar Threads

  1. @s60v5 - To recieve latest s60v5 related news from Daily Mobile!
    By tshrjain in forum Symbian S60v5 Forum
    Replies: 9
    Last Post: 11-28-2010, 02:36 PM
  2. Replies: 15
    Last Post: 08-16-2010, 12:46 PM
  3. help for cfw with windows 7
    By paul013 in forum Symbian S60v5 Firmware Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 03-20-2010, 06:52 AM
  4. Is there an S60v5 emulator for Windows?
    By Toster-Brat in forum Symbian S60v5 Forum
    Replies: 3
    Last Post: 08-09-2009, 02:39 PM
  5. Windows Mobile to become Windows Phone
    By Mr Bean in forum Windows Phone 7 / 7.5 / 7.8
    Replies: 5
    Last Post: 07-31-2009, 07:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •