Join Today
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    251
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default MTP USB Device Failed!

    Guys,

    Just went to transfer some music onto my 5800 and OVI wasnt picking the phone up, I unistalled OVi Player and PC Suite and reinstalled, everything else works but when Windows 7 trys to install the MTP Driver it fails

    It was fine before I upgraded to latest firmware, is it down to this? :P
    Cheers

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,915
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    1

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    i had the same problem, this is the solution:


    "MTP Device Cannot Start code 10" error message
    I get an "MTP Device Cannot Start, error code 10" error message when I connect my Sansa player 5800 to a PC running Windows 7.  What can I do?

    1. Make sure you are logged in as an administrator
    2. If connected, disconnect your 5800 from the PC
    3. Open your command prompt, click Start select Run
    4. Type cmd  then press Enter
    5. Type the following after the prompt: Net localgroup Administrators local service /add then press Enter

    NOTE: A "The command completed successfully" message should appear.

    6. Close the command prompt and reconnect the 5800 XpressMusic.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    251
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    Says access denied

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    I solved by using a direct usb port (on the back of your pc case)

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    251
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    My message isnt cant start, it cant find the driver :P

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    I know, I had the same problem (it won't install the driver) and surprisingly solved by using the usb port on the back lol

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    251
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    Mine wont, it keeps looping as well, over and over again

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    251
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    Does anyone know a solution to this?, its driving me mad now, it was fine before updating the firmware

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1,915
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    1

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    you need to use an ADMINISTRATOR priveleges account in windows to execute that command. if you're on a guest account or an account with insufficient privileges it'll say that...

    i had the same problem yesterday, and that fixed it...

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    234
    Thanks (Given)
    0
    Thanks (Received)
    0

    Default Re: MTP USB Device Failed!

    Quote Originally Posted by Jacey Boy
    Mine wont, it keeps looping as well, over and over again
    I saw this problem 3 times (i'm admin of my computer), first  I just formatted the memory card to solve. the 2nd time, i reconnect the phone without mem, then insert mem, problem solve. But the 3rd time I have to format the memory card(again) to solve this. After upgrading to v.40, havnt seen this problem.


 
Page 1 of 3 123 LastLast

Similar Threads

  1. Phoenix and JAF Flash Dead 5800 failed
    By njd0120 in forum Symbian S60v5 Firmware Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 02-12-2013, 04:28 AM
  2. The flashing failed with Phoenix.
    By keicee in forum Symbian S60v5 Firmware Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-2011, 05:33 PM
  3. Downgraded my 5800 and now start-up failed
    By why-not in forum Symbian S60V5 Modding
    Replies: 25
    Last Post: 06-13-2010, 09:02 PM
  4. Nokia Messaging SMS Provisioning failed!
    By eben in forum Symbian S60v5 Forum
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2009, 06:37 PM
  5. can somebody help me certification failed
    By mykmyk26 in forum Symbian S60v5 Forum
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2009, 01:57 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •